طرز تهيه ودكا خرما

khorma

همانطور كه توی پست های قبلی توضیح دادم مى دونيد که اساساً از تقطير مواد شيرين و قند داری که تخمیر شده باشن ودكا يا همون عرق بدست مياد كه شامل الكل اتانول است و آب.

عرق خرما خيلى مورد پسند منه چرا كه خيلى آسونه، طعمش خوبه و گيراييش هم عاليه در ضمن ارزونتر از كشمشه و لازم نيست خرماى درجه يك بگيريد. خرمايى كه شكرك زده باشه هم بهتره.

مواد مورد نياز رو مينويسم ولى اين مقدار رو ميتونيد به نسبت بشكه ايى كه داريد افزايش بديد.

در مورد وسايل عرق گيرى يه پست كامل همراه با عكس براتون گذاشتم كه خيلى آسون و كاربرديه. به اونايى كه وسايل عرق گيرى هم دارن پيشنهاد ميكنم اينو حتماً ببينن. «دیگ عرقگیری«

توی این مطلب باز بهتون میگم که اگه ودکای شما بد بو بشه چطور میتونید بوی بدش رو بگیرید.

وسايل و مواد مورد نياز

دو كيلو و دويست گرم خرما بدون هسته

شش ليتر آب

بشكه ده ليترى

دیگ عرق گیری

مرحله اول

معمولاً دو كيلو خرما دويست گرم هسته داره. خب حالا بشكه خودتون رو علامت گذارى كنيد مثلا شش ليتر آب بريزيد و با ماژيك يا خودكار علامت بزنيد و بشكه رو با آب گرم پر كنيد تا خرما ها راحت تر حل بشن. هسته خرما ها رو بگيريد و بريزيد توى بشكه بعد با يك چوب يا ملاقه بزرگ و تميز خرما ها رو له كنيد تا توى آب حل بشن. در اين حالت يك سوم فضاى خالى بالای بشكه داريم. مخمر هم نيازى نيست چون اين مقدارى كه نوشتم اگه مخمر بزنيد غليان ميكنه و از بشكه ميريزه بيرون. اگه مى خواين يكى دو روز زودتر جواب بگيرين و از لحاظ تخمير مطمئن تر باشين بايد اين مقدار رو كم كنيد بعد يك گرم مخمر نان با يك ليوان آب و يك قاشق چايخورى شكر مخلوط كنيد و به مواد اضافه كنيد. من كه خودم مخمر نميزنم.

مرحله دوم

بعد از اينكه تاريخ رو يادداشت كرديم سر بشكه رو مى بنديم و ميذاريمش يه جاى گرم با دماى بين ٢٤ تا ٢٧ درجه. فرايند تخمير از الان شروع ميشه. از نشانه هاى فرايند تخمير اينه كه بوى تندى داره و گاز توليد ميكنه و به صورت حباب از مواد مياد بيرون. بعد از سه روز خرما ها ميان بالاى بشكه و بايد ديگه از اين به بعد هر روز سر بشكه رو باز كنيم و مواد رو هم بزنيم اونم به مدت دو سه دقيقه. بعد از ده يا دوازده روز، ديگه خرما ها ته نشين ميشن و فرايند تخمير به آخراش نزديك ميشه. بعد از پانزده روز فرايند تخمير تموم ميشه ولى بخاطر شرايط جوى مختلف و براى اطمينان، مواد کلاً بعد از بيست روز آماده تقطیر میشه.

مرحله سوم

حالا بعد از بيست روز وقتش رسيده كه شراب اوليه رو تقطير كنيم يا به تعبيرى عرقش رو بگيريم. براى اينكار ديگ و وسايل عرق گيرى رو آماده ميكنيم.

IMG_3816 مواد درون بشكه رو ميريزيم توى ديگ. تفاوت اصلى شراب خرما و كشمش اينجاست كه شراب اوليه خرما رو بايد تا نصف ديگ پر كنيم و نه بيشتر ولى شراب اوليه كشمش رو تا سه چهارم ديگ هم ميشه پر كرد. علتش هم اينه كه شراب اوليه خرما كف ميكنه و وارد لوله خروجى ميشه و كار رو خراب ميكنه و قاطى محصول نهايى ميشه. سر ديگ رو می بنديم و زيرش رو روشن ميكنيم و بعد از پنج دقيقه شعله رو روى كم تنظيم ميكنيم به طورى كه دما در حدود هفتاد درجه ثابت بمونه چون الكل در دماى هفتاد درجه تبخير ميشه. حالا مثل عكسى كه براتون گذاشتم لوله ها رو وصل ميكنيم و آب سرد رو باز ميكنيم تا برج تقطير پر از آب بشه و از خروجى سرازير بشه. اصلاً لازم نيست پر فشار باشه، به اصطلاح يه باريكه ى آب كافيه تا لوله ها خنك بمونن. حالا منتظر مى مونيم تا عرق يا همون ودكاى ناب از لوله ى برج تقطير چكه چكه بياد بيرون. در اين حالت معمولا الكل سنج پنجاه درجه رو نشون ميده. در ضمن عرقى كه بيرون مياد بخاطر طراحى خوب برج تقطير، خنكه و خطايى در الكل سنج نشون نميده چرا كه اگر مايع گرم باشه الكل سنج خطا خواهد داشت. براى اطمينان به اندازه نصف استكان از محصول اوليه رو دور بريزيد كه اگه الكل متيليكى هم وجود داشته باشه قاطى عرقتون نشه. بعد از مدتى كه عرقگيرى كرديد، الكل شروع ميكنه به افت كردن اينجا ديگه به خودتون بستگى داره كه دوست دارين محصول نهاييتون چند درصد باشه و چه موقع عمليات رو متوقف كنين. معمولاً از اين مقدار يك شيشه يك ليترى عرق سى و هشت تا چهل درصد بدست مياد. بعد از اتمام كار شراب اوليه رو دور بريزيد چونكه تمام الكلش رو از جونش كشيديد بيرون.

تجربهی ارزشمند: اگر به هر دلیلی محصول نهایی بوی بدی داشت میتونید از فیلتر کربنی ردش کنید تا بوی بدش گرفته بشه.

فیلتر کربن فعال رو میتونید از مغازههای تصویهی آب تهیه کنید که به فیلتر یخچال معروفه و عکسش رو براتون میذارم.

01

این فیلتر گازهای بد بو و مضر رو میگیره و روی درصد الکل هیچ تاثیری نداره فقط قبل از استفاده باید به مدت پنج تا ده دقیقه آب رو ازش رد کنید تا کربنهای سیاه رنگ ازش خارج بشن و بذارید آبش کامل تخلیه بشه. عرقی که از فیلتر رد شده مثل ودکای کارخونهایه و هیچ بو و مزهی بدی نمیده. این کاریه که کارخونههای ودکا سازی انجام میدن البته با فیلترهای بیشتر و تکنولوژی بالاتر.

من تا حالا صد ها بار اين كار رو انجام دادم. و تجربه بهم ثابت كرده كه اگه عرق يا همون ودكا رو به مدت دو هفته يه جاى خنك بذاريم گيرايى فوق العاده ايى بهم ميزنه و عالى ميشه. سابقه داشته كه با پونصد سی سی عرق بيست درصد سه نفر كله پا شديم. يادتون نره عرق رو هميشه با مزه بخوريد. از لحظه هاى زندگيتون لذت ببريد. به خاطر شرايط مملكتمون تا ميتونيد از ودكا و شراب خونگى استفاده كنيد چون مطمئنه، پاكيزه ست، گيرايى خيلى خوبى داره، ارزونتره، صبح هم كه از خواب پا ميشيد كسل نيستيد چون قرص و دوا توش نيست و كلاً ثوابش هم بيشتره. همونطور كه خيام ميگه

می نوش که عمر جاودانی اینست

خود حاصلت از دور جوانی اینست

هنگام گل و باده و یاران سرمست

خوش باش دمی که زندگانی اینست

نويسنده: وبلاگ جوان ايرانى

توییتر

اینستاگرام

35 پاسخ به ‘طرز تهيه ودكا خرما

Add yours

  1. سلام .عاشقتم بزرگوار . همیشه سرمست باشی.
    تمام روشهایی که ارائه کردید کاملا درست و عملی هستند . بنده بیشتر از ۱۰ نوع شراب و ودکا با روشهای شما درست کردم وبه سلامتی سر همه دوستان میگسار همه بیست بودن . دمت گرم و زندگانی به کام.
    می بخور منبر بسوزان ، مردم آزاری مکن

    لایک

  2. سلام دوستم… طرز تهیه ابجو با دلسر یا جو هم بگذار من چنباری با دلستر ساختم اما سردرد میگیرم.. ممنون از این وبلاگ باحالت کارت درسته

    لایک

  3. سلام من ده دبه بیست لیتری خرما گذاشتم الان سه روزه هر روزم هم می زنم ولی هروز همشون می ترکن چی کار کنم که نترکن درضمن هوا وارد دبه بشه خراب می شه

    لایک

    1. سلام، این دستور برای خرمای معمولیه. خرمای خشک هم که اگه منظورتون همون قصب هست با کمی تغییرات میشه گرفت که خیلی خوب هم میشه. چون خیلی خشکه دو روز بیشتر طول میکشه تا تخمیرش شروع بشه. و چون سبک تر از خرمای معمولیه در مقدارش کمی تغییرات بوجود میاد که شاید در یک پست جداگانه بهش بپردازیم

      لایک

      1. سلام نظر شما درباره شیره خرما یا انگور چیست؟یک دبه 20 لیتری شیره چند لیتر عرق میدهد؟

        لایک

      2. سلام، ببینید شیره اگه از راه پخت بدست اومده باشه کارساز نیست. من با شیره خرما گرفتم ولی شیره‌ای بود که از خرما چکیده و به ظرفی ریخته شده بود. شیره‌های انگور و خرما غالباً طی مراحلی پخته میشن و من خودم شنیده‌ام برای جلوگیری از تبدیل شدن اونها به الکل چیزی مثل خاک که اسم خاصی هم داره بهش اضافه می‌کنن. این نوع شیره بدرد کار ما نمی‌خوره. اگه طبیعی گیر آوردید امتحان کنید و با بقیه به اشتراک بگذارید.

        لایک

  4. سلام ۹ روز از ریختن خرما توی دبه میگذره ۲ روزه دیگه از قفل هوا حباب بیرون نمیزنه و بازش میکنم هم میزنم هنوز کف داره و خرما بالاست چیکار کنم ظاهرا تخمیر متوقف شده جاش هم خوب گرمه به نظرتون مخمر بزنم یا نه صبر کنم؟

    لایک

    1. سلام، نه مخمر لازم نیست. این چیزایی که گفتید طبیعی هستن و تخمیر هنوز متوقف نشده. به کار ادامه بدید تا روز آخر و بعد عرقگیری کنید.
      وقتی چند بار اینکار رو تکرار کنید متوجه میشید که نسبت به محیطی که توش زندگی میکنید دوره تخمیر چقدر طول میکشه. این تجربه ها رو یادداشت کنید. پیروز باشید.

      لایک

    2. سلام
      سپاس از راهنمایتون
      بعد ازچند روز و انجام همه عملیاتی که گفتید روی سطح مایع کپک سفید می زنه .علتش چیه؟

      لایک

  5. سلام خسته نباشید ببخشید من یه جای از رو خوب متوجه نشدم بعد از اینکه فرایند تخمیر تموم شد تفاله ها رو باید بگیرم یا نه با همونا بریزیم تو دیگ؟؟

    لایک

بیان دیدگاه

وب‌نوشت روی WordPress.com.

بالا ↑